Veganen säger: ät mindre kött!

En grånande indier som 99% av sveriges befolkning aldrig har hört talas om säger att vi borde äta mindre kött för att rädda miljön. Inte helt oväntat är han själv vegan. Detta har på något vis blivit en huvudnyhet i flera stora svenska tidningar, troligen helt enkelt därför att kontroversiella uttalanden från “högt uppsatta” personer alltid är nyhetsstoff, oavsett om påståendet är särskilt vettigt eller intressant i sig. Nu gäller det dock klimathysterin. Som bekant är hela vår livsstil ett hot mot oss själva, alla andra, världen, universum och varenda köttbulle vi äter DÖÖÖÖDAR en oskyldig liten blå fågel någonstans i Östergötland.

Give me a fucking break.

“Klimathotet” och alla påstådda försök att bekämpa det handlar huvudsakligen om tomma symbolhandlingar. Privatbilister pressas åt så hårt att bilentusiasten riskerar att bli en utdöende art om 10-20 år. Samtidigt gör man i princip ingenting åt utsläppen från de tunga vägtransporterna. I Sverige springer småligisterna runt och knivar däcken på SUVar; men Kina, Indien och andra länder som ligger 20 år efter oss i utvecklingen tillåts släppa ut hur mycket skit som helst i luften. Varför?

Visst ska vi leva så miljövänligt som möjligt, under förutsättning att det inte innebär inskränkningar av livskvaliteten. Särskilt när det gäller fossila bränslen borde det vara enkelt: fixa en elbil som är snygg, prisvärd och rolig att köra så ställer jag mig först i kön för att köpa (det får gärna vara en BMW). Men det räcker inte. Enligt miljöfascisterna måste varenda förbränningsmotor bort, bort, bort, oavsett om det finns några vettiga alternativ (cykel räknas inte). Sådan idioti ger mig lust att börja hälla spillolja i närmsta vattenskyddsområde.

Det viktigaste är trots allt inte själva planeten, utan människorna på den. Om vi måste offra sådant som är viktigt för oss, bara för att jorden inte ska öka ett par grader i medeltemperatur, så är jag av den bestämda uppfattningen att klimatet allt får stryka på foten. Jag ställer hellre mitt hopp till den tekniska utvecklingen. Även om vi sabbar planeten kommer vi förmodligen att kunna fixa den en dag. Men tills dess tänker jag inte göra avkall på några av de saker som gör livet värt att leva. Som Maddox sa, för varje djur du inte äter, ska jag äta tre!

3 thoughts on “Veganen säger: ät mindre kött!

 1. Det är så sorgligt att läsa att det finns människor som dig. Människor som du, som endast bryr sig om dig själv och ingen annan.
  Det sorgliga i det hela, det är att du seriöst kan säga att köttätande är en av de saker som gör livet värt att leva.
  Jag är så otroligt lycklig över att jag har andra saker att glädja mig själv åt.

  Jag hoppas att du någon gång kan reflektera över hur mycket lidande som du orsakar alla djur och människor, när du gladeligen sätter i dig ditt kött varje dag.

 2. Käre anonyme kommentatör,

  det är ni militanta veganer och ekofascister som bara bryr er om er själva. Ni vill ta bort det människor värdesätter och vill förvägra alla andra det ni själva frivilligt(?) avsagt er. Var snäll och inse att du inte har någon rätt att säga åt någon annan vad hon ska äta, huruvida hon ska ha rätt att röra sig fritt, åka på semester eller något annat som förgyller vardagen.

  Er tunna hinna av propaganda, där ni påstår er arbeta för världens bästa, är falsk. Den enda acceptabla lösningen på “klimathotet” – om detta nu existerar – är en där vi (alla, inte bara veganer och skogstomtar) kan behålla sakerna vi värdesätter med våra liv och samtidigt säkerställa en hållbar utveckling med en frisk miljö.

  Kort sagt: Jag kan säkert leva ett gott liv utan kött, om jag så skulle vilja. Det är inte poängen. Poängen är att du inte har något att säga till om i frågan. Varken vad gäller mig eller någon annan.

 3. Hej Wilhelm

  Du säger: “Kort sagt: Jag kan säkert leva ett gott liv utan kött”
  Jag håller inte med om detta påstående.
  Jag har blivit frisk genom att lägga om kosten.
  Jag skalade bort Ceralierna, gräsfröer (all säd) och dess ingående produkter som mjöl och fibrer.
  Skippat pasta ris potatis socker alla kolhydrater rent ut sagt.
  Helt övergått till animalisk föda,fett och protein med enbart ovanjordsgrönsaker som tillbehör.
  (dock:en mycket liten del kolhydrater ingår från 5% per 100 gr. föda)

  Jag har uppmärksammat att Diabetiker och överviktiga förbättrar sin situation, dom blir friskare.
  Diabetikerna kan minska sitt insulin (insulinet är skadligt)
  Överviktiga går ner i vikt, när insulinet minskar i blodet, kan fettet i kroppen förbrännas.
  Köttet och fettet är tydligen livgivande,när du övergår till denna kost kommer förbättringarna efter ett par dagar.
  Du kan inte fisa ens, det slutar att jäsa i tarmarna.

  Insulinpåslaget vid kolhydratätning lagrar in blodsocker som fett, vi blir feta helt enkelt.
  Insulinet spärrar också in fettet, en gisslansituation.
  Våra bilringar är fett från kolhydraterna.

  Vi blir inte feta av fett !
  Vi blir feta av kolhydrater.

  När människor äter animaliskt protein/fett blir dom smala och friska.
  Animaliskt protein innehåller allt människan behöver av aminosyror mineraler vitaminer.
  Här finns alla byggstenar till ett friskt liv.
  Gäller även alla havets frukter.

  Nomadstammar med djurhållning,i all världens hörn tillhör de friskaste grupper av människor vi känner,detta innan den industrialiserade maten dyker upp,laddad med kolhydrater och skadliga vegetabiliska fetter.

  Klimathotet är tacksamt att ta till,vegetarianer och veganer, främst veganer driver dessa frågor i media.
  Artiklarna och insändarna finns att läsa i alla tidningar.

  Det skulle inte förvåna om politikerna kommer att inom en snar framtid tvingas att springa efter i denna miljöhype, genom att införa skatt på kött och fett.
  Allt för att rädda miljön, då utan att ta hänsyn till det som under årmiljoner varit essentiellt (livsnödvändigt ) för den begynnande människan.

  Våra hjärnor är inte byggda av rapsolja,vår framgång här på jorden kommer ur animaliskt fett/omega3 samt protein som finns i fisk,vattenlevande djur och gräsbetande landdjur.

  Vi hade ett val i tidernas begynnelse
  äta gräs eller
  äta gräsätarna!
  Vi valde att äta gräsätarna.

  Att vi för en 15.000 20.000 år sedan började odla fågelfrö i stor omfattning,detta gav oss ceralierna med sina kolhydrater.
  Dessa borgade för överlevnad, dock ej för ett uthålligt friskt liv.
  Här dyker de moderna sjukdomarna upp, diabetes och övervikt,mag och tarmproblem,bland annat.

  Människan skulle aldrig utvecklats till den vi är idag på Vegankost.
  Vegankulturer har aldrig existerat

  Vi ser vad som sker med diabetiker och överviktiga när dom lägger om kosten, detta säger mycket om vårt ursprungliga kost.
  Vi är ämnade att äta våra djur,inte äta djurens mat.

  Vi skall utgå från människors hälsa och producera
  denna mat på ett för miljön vettigt vis.
  Gräsbetande djur med tillhörande grässvål fungerar som kolsänka.

  Plöjda åkrar skadar klimatet mer.
  Det är sällan man hör nån säga nåt ont om risodlingen i världen som sker på vattendränkt sumpmark där mängder av metan som är 20-100 gånger värre än koldioxid för klimatet frigörs..

  FN och kött-fundamentalismen
  http://www.kostdoktorn.se/?p=2026

Comments are closed.