Bilkludd

Har spenderat julen i Linköping med familjen, vilket väl får anses ursäkta den torka som plågat bloggen på sistone. Jag har inte direkt någon utarbetad plan för det här inlägget heller, annat än att döda tid på en utstuderat tråkig bilresa där föräldrarna envisas med att maratonspela samma julskiva som maratonspelats hemma de senaste fyra dygnen – förvisso ingen dålig skiva, men lite väl tung på jesusdyrkan och seg i tempot för min smak. Samt naturligtvis fruktansvärt repetitiv när man hört den för många gånger.

Resans tristess ger mig dock möjligheten att testa potentialen hos min nya Touch HD som bloggverktyg, ett område där den pga avsaknaden av ett riktigt tangentbord tyvärr lämnar en del att önska. Det är svårt att få något vettigt tempo i skrivandet när en enkel paragraf som denna tar 10-15 minuter att skriva, pickandes med pennan på skärmen. Nåväl. Förhoppningsvis blir jag bättre på det med tiden.

Resan går förbi otaliga små byar, var och en med egen kyrka och en eller flera små verksamheter av typen bilmek/loppis/rökeri/julgransodling. Att de lyckas överleva förundrar mig, men levnadskostnaderna ute på landet är förstås inte vad de är i storstan. Stannade förbi en liten presentbod och priserna är dessutom rätt hyfsade. Köpte på mig ett par fönsterprydnader som nog hade kostat det tredubbla i Stockholm.

På tal om tredubbla priser; farsan har köpt sig en stor fin TV och i går åkte vi in till Linköping för att skaffa en HDMI-kabel med lämplig adapter för att ansluta densamma till datorn. Hade i förväg kollat priserna på Clas Ohlson – dryga 300 kr för fem meter kabel, snäppet över billigaste sorten. En DVI/HDMI-adapter skulle gå på 99 kr. Väl i stan bestämde vi oss dock för att titta in på mindre men snobbigare HiFi-klubben. Där var dock prisbilden en annan – den löjliga lilla adaptern skulle gå på 319 kr, sladden på över 700 kr. Då av “HiFi-klubbens eget märke” (kinatillverkat, naturligtvis) som skulle vara det “mest prisvärda som gick att hitta” enligt expediten.  Gissa vilken kabel vi gick hem med till slut? Gissa om den fungerar utmärkt?

I morgon (söndag) kommer jag hem till Stockholm igen. Det ska bli skönt.