Digitalisera dina kråkor!

Detta måste fanimej vara det coolaste jag stött på i webbväg sedan rätt lång tid tillbaka – en webbplats som låter dig skapa en egen font genom att ladda ner ett formulär, fylla i, scanna och ladda upp resultatet. Otroligt enkelt, utan påträngande reklam och underligt nog helt kostnadsfritt. Fonten är i vanligt TrueType-format och funkar därför i de flesta operativsystem utan problem.

Användningsområdena för en personlig font är, som alla säkert inser, fullständigt obegränsade. Tänk om jag hade hittat den här tjänsten tidigare – den hade varit guld värd i grundskolan när lärare till vänster och höger krävde att man skulle lämna in långa rapporter skrivna “för hand”, troligen förfasade över att datoriserade ordbehandlare skulle ta död på den ädla skrivkonsten. Själv är jag begåvad med en handstil som funkar perfekt (nåja) att exempelvis koda PHP eller skriva SQL-frågor i. Eller som en enkel form av kryptografi. Observera dessa högst autentiska skärmdumpar (klicka för att förstora):

OpenOffice

SQLyog

phpED

Om du känner ett oemotstridligt behov av att se dina egna kråkor digitaliseras, eller vill kunna skriva ut dokument som bara du kan läsa, prova på. Och nej, jag har inte fått eller begärt någon typ av ersättning för att skriva det här, så det så!

På allmän begäran (eller inte) så har jag lagt upp min egen handstil för nedladdning. Kom ihåg barn, förfalskning är brottsligt!

One thought on “Digitalisera dina kråkor!

Comments are closed.