Kattnytt

Mischa, 2009-04-24

Några av mina vänner har frågat mig hur det går med min katt, Mischa, så här kommer lite updates. Hon närmar sig sex månaders ålder nu och växer så det knakar. Hon käkar mat i till synes obegränsade kvantiteter och sover största delen av dagarna, men när hon är vaken är hon det gosigaste, keligaste lilla pälsnystan som finns. Hon älskar att bli klappad och att ligga i mitt knä (eller på musmattan, oftast när jag försöker få något gjort samtidigt). Nyligen tappade hon sina “mjölktänder” och tydligen kliar det i de nya bissingarna som växer ut, för hon älskar att bita i saker, särskilt mina händer. Hoppas det går över.

Tydligt är dock att hon växt ur en del av grejerna jag köpt åt henne lite snabbare än väntat. Idag uppgraderade jag hennes lilla baby-kattlåda till en enorm sak som mer liknar ett 5-star Pussycat HiltonTM än en toalett. Den nya kattlådan har dessutom tak och väggar, vilket förutom att tillgodose eventuella kattliga krav på insynsskydd även hindrar hennes pälsighet från att sprida ut kattsand (med eller utan “bonusinnehåll”) på köksgolvet efter varje toalettvisit. Detta då katter, trots moderna innovationer som klumpbildande kattsand, fortfarande envisas med att lägga sin spillning i små gropar som sedan skall täckas över, genom vigoröst sprättande, efter avslutat arbete.

Jag lägger upp nya foton lite då och då i galleriet, så den som är nyfiken kan titta in där!