…och de röstar säkert på sossarna också!

White Trash

Den här krönikan är så rolig att jag måste blogga om den, fast det är söndag kväll och jag borde göra något vettigt egentligen, typ sova, gosa med katten eller skriva lite kod. Sara Kadefors ondgör sig över “brölande män” som “invaderar stan (Göteborg, min anm) tillsammans med vårsolen”.

Nu ska de ut på stan och röja. Det är sommar, för fan! Tjena brudar! Vill ni knulla? Inte? Vad fan är det för fel på er då? Ni är jävligt fula, det är det som är felet. Öööhhh! De hejdar en spårvagn med hjälp av sina nakna bringor. Rullar av utanför krogen. Vill du ha stryk, din jävel? Kom, så ska jag slå dig! Var fan är alla brudar? Fan buddy, jag älskar dig. Vi tar en sexa jäger till, nej förresten, en åtta! Ingen får banga nu. Ingen!

Det står inte i texten, men det är alldeles uppenbart den svenska versionen av white trash som Sara så på pricken skildrar.  Själv håller jag fullständigt med om att dessa hemska varelser borde rensas bort från vårt samhälle! Det är ju i exakt den här demografiska gruppen (lågutbildade män under 50) som både Vänsterpartiet, sosseriet och Sverigedemokraterna hämtar merparten sina väljare! Blir vi bara av med dem så är minst hälften av samhällets problem (alkoholism, kvinnomisshandel och krogvåld för att nämna tre) lösta, och kanske kan vi dessutom stänga landets alla fotbollsarenor, som ju också tycks attrahera neandertalare i drivor. När börjar vi saneringen?

Jag (liksom Sara) skämtar givetvis, men tydligt är ändå att hennes text trampat på minst en öm tå. Läser man kommentarstråden så dyker genast de obligatoriska referenserna till judeutrotning, etnisk rensning och anklagelser om sexism upp. Det som slår mig som en smula underligt är dock att alla (inklusive rubriksättaren på kommentarstråden) tycks ha fått för sig att det är unga män det handlar om, alltså killar i 20-årsåldern. Min upplevelse är snarare att den stereotypa brölande white trash-snubben (varav rätt många förresten är kvinnor) snarare återfinnes i åldersgruppen 30-50 år. Åtminstone om man ser på Sundbybergs många krogar och restauranger, där jag av förklarliga skäl spenderat flera varma vårkvällar på sistone.

Men är de ett problem? Nej. Tonårsflickor som skriker i sina mobiltelefoner är också störande. Studenter i overaller som har fylleslag på campingplatser är förmodligen extremt störande enligt vissa. Jag åker hellre bil än kollektivt eftersom jag avskyr att bli antastad av pärm- och lapptiggare, religiösa galningar, försäljare och andra mörkrets varelser som smyger runt där i jakt på försvarslösa offer. Men ett visst mått av tolerans är ändå nödvändigt för att vi alla ska kunna leva tillsammans. Så jag åker kollektivt ändå, när det är smidigast. Och om Sara Kadefors tycker att det är jobbigt att gå på krogen kanske hon borde söka sig till lite bättre ställen. Krogar som serverar fler än tre ölsorter (ljus lager räknas som en ölsort oavsett hur många olika märken det finns) tycks nämligen ha något slags osynlig barriär mot folk som inte kan uppföra sig.

One thought on “…och de röstar säkert på sossarna också!

Comments are closed.