Jag röstar på Christofer Fjellner (m)

Efter en del eftertanke har jag så bestämt mig – det blir Moderaterna i EU-parlamentsvalet, närmare bestämt Christofer Fjellner. Länge funderade jag på Piratpartiet, som en nödvändig motvikt till alla betonghäckar där nere som inte förstår vikten av frihet och integritet på nätet. Samtidigt ville jag inte riskera att ge mitt stöd till (pp) om de skulle komma att rösta mot allianspartierna nere i Bryssel. Nåväl, nu slipper jag det problemet!

Varför då Fjellner? Han är ung, kraftigt för frihandel, liberal, och har en bra inställning i integritetsfrågor. Han har en rolig hemsida (“Alla politiker vill ha uppmärksamhet. Christofer Fjellner är inget undantag.”). Dessutom är EU så mycket mer än bara Internet och fildelning. Johan Ingerö, vars blogg är mitt husorgan när det gäller politisk kommentar från höger, har kommit till samma slutsats. Mattias Svensson också. Så nu jävlar ser vi till att Moderaterna blir största parti i EU-valet! Glöm inte att rösta senast på söndag!

Kollar man på vänsterbloggarna handlar fler inlägg om varför man inte ska rösta på Alliansen än om varför man ska rösta på något rödgrönt parti. Det säger något om bristen på trovärdighet, alternativ politik och den allmänna uselhet som socialdemokratin och dess underhuggare står för.

10 thoughts on “Jag röstar på Christofer Fjellner (m)

 1. Varför ens nämna integritetsfrågorna när du uppenbarligen tänker rösta emot dem? Moderater och sossar är vår generations största fiender, sen må dom heta vad som helst.

 2. Det värsta med Fjellner är bara att rösten kan tolkas som ett stöd för moderaterna och FRA-lagen.

 3. Buuu på dig, vad hände, du var ju så rätt ute?

  Han må vara en av de bättre, men han går under _fel flagg_, vi märkte ju med FRA-röstningen att partipiskan viner högt än (något alla partier måste inse förändras!). M har tillräckligt med stolar i EU, de har hittils inte riktat in sig tillräckligt på integritetsfrågor imo. Btw, har han inte röstat har han inte heller röstat nej…

 4. MaxH:

  Problemet är ju att _Piratpartiet_ spelar under fel flagg. Eller inte. Det vet vi ju först efter att vi har röstat. Och i valet är mellan att rösta på ett parti som håller med mig i en av tio frågor eller ett som håller med mig i åtta av tio frågor, då är valet ganska lätt, även om en av frågorna är IPRED. Hade Piratpartiet i förväg lovat att ansluta sig till samma partigrupp som något av Allianspartierna så hade saken varit enkel, då hade jag röstat på dem.

 5. Skön anekdot om Fjellner:

  Under en debatt i en skola i södra sthlm blev han totalägd i en debatt mellan han (som ledare för ett gäng MUF:are) och en grupp SSU:are.

  Inte av en SSU:are utan en 18-årig ungsyndikalist som hade bett om ordet.
  Till slut blev han så upprörd att han utbrast att “alla som köper Saab är bögar!” (eller om det var horor) appråpå stöd till företag drabbade av finanskrisen.

  Kul att en 24-årig framtida EU-parlamentariker (yrkespolitiker sen en tid tillbaka) som bor i Hammarby Sjöstad blir dissad av en tonåring från sthlm södra förorter.

  Men visst skicka honom till Bryssel, glöm inte att låsa.

 6. Ursäkta om jag tvivlar lite lätt på att socialister kan äga någon över huvud taget. Ni är ju emot privat ägande. :)

  Ett lite mer neutralt referat av debatten i fråga skulle för övrigt vara intressant.

 7. Fjellner går inte att räkna med då han inte kommer tillåtas påverka något. Reinfelt tackar och bugar för M-rösterna och skrattar hela vägen till Bryssel.

Comments are closed.