Vänsterns “gatufester” är terror mot vanliga människor

Så var det dags igen. Den här gången är det området Västra Hamnen i Malmö som ska utsättas för en av extremvänsterns “gatufester” – eller vandalism, skadegörelse och våldsamt upplopp, som de mer juridiskt korrekta benämningarna ju är. Arrangörerna vill “sätta de rikas köpta trygghet i gungning”. Tja, de är åtminstone plågsamt ärliga med att de är ute efter att terrorisera vanliga, hårt arbetande människor. För några rika knösar är det inte tal om. “Aktivisterna” i Reclaim the Streets skriver själva:

Västra Hamnen är det område i staden som ges högsta prioritet när det gäller utbyggnad. Det skall byggas 6000 km2 kontor och ca 500 nya bostäder som förväntas stå klara år 2011. Hälften av dem är dyra hyresrätter och andra hälften är ännu dyrare bostadsrätter. En lägenhet med havsutsikt kostar 50 000 kr/m2. Där kommer vi aldrig någonsin ha råd att bo. Det är absurt att det sker samtidigt som andra delar av vår stad förfaller. Det är politikerna som bestämmer vart resurserna skall satsas. Det är deras beslut som tas utan att någonsin gynna oss.

Om vi antar att priset på 50 000 kr/m2 stämmer så är detta rent skrattretande. Det betyder att en normalstor tvåa ligger på knappt tre miljoner kronor i inköp – och detta om man prompt måste ha havsutsikt. En snabb sökning på Hemnet finner tonvis med bostadsrätter till salu i Västra Hamnen, där de flesta är betydligt billigare. Mängder av dem ligger gott och väl inom gränserna för vad en normal kille/tjej med månadsinkomst runt 25 tusen kr före skatt (typisk lön för någon med en nytagen universitetsexamen) klarar av att betala alldeles själv – för att inte tala om ifall man är två som delar på avgiften och låneräntorna! Visst, det finns tokdyra lägenheter också, men att snacka om Västra Hamnen som ett område bara för de rika är fullständigt idiotiskt. Vem som helst som duschar regelbundet och inte knarkade bort hela sin skolgång har möjlighet att bo där. Av “aktivisternas” meddelande får man väl dock anta att det inte är landets skarpaste snillen som gjort beräkningarna.

Så vad handlar det då om? Jag vet allvarligt talat inte. Jag kan inte se hur någon enda person, inom vänstern eller annorstädes, skulle kunna tro att frontalangrepp på vanliga, hederliga människor och småföretagare är bra PR, väcker sympati för dem som saknar bostad eller är till någon nytta över huvud taget. Den seriösa vänstern borde ta kraftigt avstånd från hela evenemanget, och även den oseriösa vänstern borde inse att man knappast gör sig själva en tjänst. Snarare tvingar man fram hårdare tag från resten av samhället med fler inmurade bostadsområden och fler poliser, för alla människor vill i första hand känna sig trygga. Tilltag som detta och andra kända vänsterspektakel ger ofelbart en mediebild som kopplar ihop även de relativt seriösa förespråkarna för vänsterns idéer med våldsamma ligister och skriande vettvillingar som går lösa på skyltfönster, utemöbler och gatubeläggningar i något slags förvirrad blodsgång mot verkligheten.

Jag hoppas att Polisen är uppgiften mogen att skydda de boende och företagarna i Västra Hamnen (de gjorde ju ett hyfsat jobb med Davis Cup-matchen). Förhoppningsvis kan upploppet hindras och skadorna på vanliga människors egendom minimeras. Men mina förhoppningar är inte höga. Och hur det än går så är det de boende i Västra Hamnen som får ta skiten.

3 thoughts on “Vänsterns “gatufester” är terror mot vanliga människor

 1. Det må så vara att politikerna tagit dåliga beslut. Om man är emot detta finns det bara en sak att göra: Engagera sig politiskt och få sin röst hörd hos dom som fattar besluten.

  Reclaim-fester i sin ursprungliga mening är väl ok, dvs man fixar plats, fest, musik och dans – that’s it.
  I detta fallet vill man “sätta de rikas trygghet i gungning” – det är terrorism.

  Det är också besynnerligt att Reclaima Västra Hamnen: Hit kommer folk från alla klasstillhörigheter för att softa, bada och njuta av havet och de fina omgivningarna. På sommaren fylls området av folk som inte bor där!
  -Varför reclaima ett område där alla redan är välkomna?

  Detta följer inte den riktiga Reclaim-rörelsens ideologi utan är bara en ursäkt att trasha det som andra byggt upp!

 2. ^- Instämmer i allt här ovan.

  Kollade igenom en del av kommentarerna till pressmeddelandet och vet inte om jag ska skratta eller gråta åt vilka förvirrade själar det finns. Bättre pr för liberalismen och allt de s.k. reclaimarna kämpar mot är svår att finna…

Comments are closed.