Lobotomerade vänsterbloggare famlar efter (sd)

Dagens stora nyhet i den röda delen av bloggosfären är att Reinfeldt blev irriterad i TV över att för sjuttielfte gången bli tillfrågad av en journalist om samarbete med Sverigedemokraterna kan bli aktuellt efter valet. På detta svarade stadsministern tydligt att nej, Alliansen tänkte inte samarbeta med någon annan än Alliansens partier. När den förvirrade intervjuaren upprepade frågan blev Reinfeldt en smula purken i tonen och framförde teorin att journalister ständigt upprepar frågan eftersom Socialdemokraterna vill det. Vilket ju inte är ett dugg osannolikt egentligen, om än något av en konspirationsteori.

Videoklippet av den relevanta delen av intervjun finns här. För er som inte orkar klicka kommer här ett direkt citat från Reinfeldt:

Våra fyra partier söker fortsatt majoritetsstöd, vi tänker inte samarbeta med någon annan, vi tänker samarbeta med varandra.

Hur man ur detta som vissa bloggare med mer rödfärg i kontaktlinserna än levande materia mellan öronen kan tolka att Moderaterna “inte helt vill stänga dörren för SD” är mig fullständigt ofattbart. Så om vi antar att det inte finns en tyst sammansvärjning mellan vänstervridna journalister och dito politiker att fortsätta försöka få det att låta som om Alliansen vill samarbeta med (sd) så finns det helt enkelt ett stort antal tyckare på vänsterkanten som är fullständigt oförmögna att tolka enkla, tydliga meningar på svenska.

För att verkligen alla ska förstå har jag ritat min egen karta över det svenska politiska landskapet som byter ut den traditionella och högst subjektiva höger-vänsterskalan mot en tvådimensionell rangordning enligt de synnerligen objektiva begreppen irrelevans och idioti. Att ur grafen uttolka sannolikheten för att något av partiblocken skulle samarbeta med Sverigedemokraterna lämnas som en övning åt läsaren.

Politiska Landskapet

Man kan förstås fortfarande fråga sig vad som skulle hända i den hypotetiska situationen att båda blocken får 45% och Sverigedemokraterna sitter där med 6% av rösterna. Men eftersom båda blocken nu har svarat tydligt nej på att samarbeta med (sd) är väl det mest sannolika något slags koalition. Alternativt att någon partiledare sviker sitt ord och sina principer. Där har förstås Mona Sahlin ett tydligt försprång sedan länge

One thought on “Lobotomerade vänsterbloggare famlar efter (sd)

Comments are closed.