Det blir en del att ta in…

I kväll var jag på ytterligare en lektion på Flygteoriskolan, i min pågående strävan att kratta hem ett flygcertifikat. Lektionen handlade om meterologi, men tillfälle togs även att dela ut allt kursmaterial vi ska komma att behöva under de kommande fem månaderna av kvällskurser (2 x 3 timmar/vecka) – låt säga att jag tyckte synd om dem som skulle åka kollektivt hem!

På bordet:

 • Flygningens Grundprinciper
 • Luftfartyg Generellt
 • Luftfartssystemet och Flygoperativa Principer
 • Navigation, Prestanda & Färdplanering inkl. Navanteckningar
 • Människans Förutsättningar och Begränsningar
 • Meterologi
 • Flyghandbok “Civilair Model L1P”
 • Bestämmelser för Raditelefoni
 • Övnings-CD för Radiotelefoni, svenska
 • Övnings-CD för Radiotelefoni, engelska
 • 1000 Frågor med bilaga (övningsfrågor)
 • 1000 Svar
 • Flygkarta 2152 AB Stockholm, skala 1:500k
 • Navskiva och linjal/gradskiva
 • Kurspärm med ytterligare material, bl a utdrag ur regelverk
 • Pilotloggbok
 • Elevtillstånd och medical class 2

Det är alltså en hel del material att läsa in sig på för att lära sig det här med flygning – dessutom räcker inte det som syns på bilden, jag måste skaffa mig en karta i mindre skala också, då 1:500k-kartan inte är så praktisk för lokal navigering. En del dokument, exempelvis POH (Pilot’s Operating Handbook) för Piper PA-28 har jag enbart elektroniskt. Detta är för övrigt en tämligen pyttig liten hög med böcker om man jämför med vad som krävs om man ska gå hela vägen, ta ATPL och bli yrkespilot på ett flygbolag. Några sådana planer har jag dock inte, ännu.

Det blir inte mycket fritid i vår…

One thought on “Det blir en del att ta in…

Comments are closed.