En liten återupprättelse

eStrad i Sundbyberg

För inte så länge sedan slog mitt favoritcafé igen portarna och flyttade ett kvarter för att återuppstå med det underliga namnet “eStrad café och mp3”, något som möttes med vad som snällt sagt kan kallas begränsad entusiasm från min sida. Emellertid har bristen på bra alternativ (Café Boullan är alltid proppfullt och Milk byggs om) i kombination med den ingenjörsmässiga principen att aldrig dra några slutsatser utifrån endast en datapunkt – fått mig att återvända ett par gånger sedan dess.

Nu har jag därför fått anledning att backa från delar av min tidigare kritik. Mitt första besök möttes jag av en scen som ingen kund ska behöva stå ut med – personal som inte klarade av sina jobb och tjafsade som barnungar bakom disken trots att kunderna stod i lång kö. Jag kom aldrig ens fram till kassan utan klev ur kön och gick. Vid mina följande besök har vuxendagiset varit bortblåst. Personalen bakom kassan har bytts ut och klarar numera av att servera kunderna med ett leende och den effektivitet man kan förvänta sig.

Därmed inte sagt att allt är prima med “eStrad café och mp3”. Namnet är ren lögn, här finns inte en mp3:a så långt ögat når om man inte menar den mikroskopiska skivhörnan, som naturligtvis bara innehåller gamla plastskivor till idiotiska priser. Inredningen pendlar mellan småmysig och schizofren – fåtöljerna i fönstret (som bilden ovan är tagen ifrån) är sköna men observera den chockrosa julgranen som sticker fram i högerkanten och var glad att jag besparar dig att se resten!

Kanske är jag onödigt gnällig. Kanske sörjer jag förlusten av Skivcentrum onödigt mycket. Kanske kommer jag att glömma alltsammans när jag hittar ett nytt favoritfik att frekventera. Jag begär inte mycket: gott kaffe, lugn atmosfär, sköna fåtöljer och trevlig personal. Där Skivcentrum tidigare låg har byggpappen suttit uppe bra länge nu – lite snokande på Google har avslöjat att där ska öppna en italiensk restaurang vid namn Fashion Café:

Italienska restaurangen Fashion Café öppnar snart (Januari 2010)
i Centrala Sundbyberg på shoppinggatan. Vi kommer satsa på vällagad italiensk mat med nytänk. Restaurangen består av 48 sittplatser och har lite lounge känsla över sig.

Låter onekligen lovande. Fortsättning följer!