Ingen vila i slutspurten!

Oavsett om man tror på de stora opinionsmätarna eller spelbolagen (som åtminstone enligt sig själva är mer tillförlitliga) är den stora frågan inför söndagens val inte om Alliansen vinner utan om man vinner med 5 eller 10 procents övertag och om Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen eller inte. Min personliga gissning, baserad på SVT:s eminenta sammanvägning är att Alliansen vinner och får egen majoritet men att (sd) hamnar på riksdagsplats. Det faktum att blöjvänstern envisas med att göra rasistpartiet till martyrer lär ha hjälpt en hel del. Den som faktiskt fått höra Åkesson i en debatt vet ju att mannen faktiskt inte har så värst mycket att komma med. Men får man aldrig synas kan man heller inte göra bort sig.

Med det rådande opinionsläget skulle man kunna vänta sig en Rödgrön storoffensiv under veckan – en sista chans att åtminstone vinna några kommunalval. Nog pågår det en storoffensiv alltid! På väg till jobbet har jag blivit påhejad av valarbetare så gott som varje dag. Alliansens valarbetare, vill säga. Senast var det (m) som hade fyllt Hallonbergens centrum med folk i gula jackor. Nya affischer sätts upp, som den jag fotograferat ovan. Flygblad delas ut. Broschyrer dimper ned i brevlådan. De Rödgröna å sin sida verkar ha gett upp, förutom på Internet där statusuppdateringarna och blogginläggen fortfarande kommer i strid ström, tonen allt desperatare. I gamla (s)-fästet Sundbyberg, tillika min hemort, bryr man sig inte ens om att ersätta nedrivna valaffischer.

Därmed inte sagt att de Rödgrönas kampanjarbetare tar det lugnt. Jag gick förbi två av Socialdemokraternas valstugor på vägen hem från jobbet idag. De var fulla med folk – varav max en eller två röstberättigade, nämligen sossarna själva. Resten var ungdomar i blandade åldrar som verkade vara där för att käka godis och umgås med varandra. Jag måste åtminstone ge (s) en eloge för att de öppnar nya fritidsgårdar, om än väldigt temporära och med okvalificerad personal.

Nåväl. Trots att jag är glad och känner stort hopp för att Sverige går mot ytterligare fyra år med en högkvalitativ regering kommer jag naturligtvis att fortsätta kämpa hela helgen (med viss paus för datorspelande, pizzaätande och andra livsnödvändiga aktiviteter.) Även om Alliansen blir största block kan en regering som inte har egen majoritet i riksdagen få stora problem med att driva igenom sin politik. Det finns bara ett sätt att minska den risken: att övertyga folk att rösta på Alliansen. Ännu finns det många som inte har bestämt sig.

När jag lärde mig flyga berättade min flyglärare för mig att en förutsättning för en bra landning är att inte sluta flyga planet förrän man är säkert på backen. Ligger man bara några meter över banan är det annars väldigt lockande att dra spaken en aning bakåt, andas ut och vänta på den där lätta stöten när huvudhjulen tar i asfalten. Men då riskerar man att få en obehaglig överraskning där landningen kanske inte alls blir så mjuk och precis som man hade tänkt sig. Det gäller att inte slappna av och tro att ingenting kan gå fel. Inte förrän man är säkert i mål.

På söndag landar vi!

3 thoughts on “Ingen vila i slutspurten!

 1. http://www.sveketmotminkarna.se/kampanjen/nyheter/nya-chockbilder-staller-jordbruksministern-till-svars

  GPSvärden och tidning från tillfället de besökte farmarna. Jag kan inte rösta på alliansen för de står bakom sånt här beteende, de är medvetna men skiter i det.

  “Alla scener i vårt material är från svenska farmer. Materialet är verifierat av SVT som själva följde med ut till en farm, säkerställt med GPS och med tidskoder och nu senast med tidningsklipp för att visa att materialet är taget den senaste veckan. Vi har ingen anledning att filma i andra länder, situationen är precis så här jävlig i Sverige. Den här bilden bekräftas även av Länsstyrelserna som funnit precis det
  vi dokumenterat under sina egna besök.”

  Tack för ordet! Lycka till med flygandet :)

 2. Minkfarmar kunde man gott förbjuda och samtliga minkar i sverige borde avlivas.
  There I fixed it.

Comments are closed.