Categories
Politik

Vänsterpolitik i sopnedkastet

Det märks att vi har fått en ny regering när gamla korkade vänsteridéer faller som furor. Nu ryker förslaget om att vissa företag skulle tvingas, oavsett tillgång på kompetenta kandidater eller andra praktiska faktorer, att ha minst 40% kvinnor i sina styrelser. Bra. Kvotering är emot själva grundtanken med jämställdhet som jag ser den, nämligen att alla skall behandlas lika, oavsett kön. Att då bestämma att kvinnor är “svagare” och behöver lagstöd för att ha en chans att få chefsjobb är ren idioti och ett hån mot alla yrkesverksamma tjejer där ute.

Här är artikeln i N24. Christian Swedberg bjuder apropå detta på ett par fina citat av Margareta Winberg (s). Ali Esbati gör ett patetiskt försök till mothugg men blir i vanlig ordning slaktad i kommentarerna.

One reply on “Vänsterpolitik i sopnedkastet”

Comments are closed.