Categories
Politik

Nu tror jag på seger för Alliansen

Fram till idag var jag tveksam. Tjafset kring mitt gamla favoritparti (fp), allt mer rött i opinionsundersökningarna och en segerviss, mer enig vänsterkartell – jag kunde helt enkelt inte tro fullt ut att Alliansen segrar i morgon. Men nu gör jag det. Till och med min käre, men politiskt ointresserade, bror tänker rösta blått och tycker att vänsterblocket är ett gäng gnällspikar som ägnar sin tid åt att klaga på högern snarare än att tala för den egna politiken.

Göran Persson håller förstås masken någorlunda. Han var mindre bufflig och mer saklig i slutdebatten igår, men det räckte inte – Reinfeldt och Alliansen sopade banan med honom igen. I Temos fredag/lördagsundersökning har de borgerligas försprång ökat igen. Nu är det 6.9% som skiljer, och (mp) hänger bara knappt kvar i riksdagen på 4.3%. Drömscenariot som jag nämnde i ett tidigare inlägg – ett vänsterblock där en liten men kritisk bit plötsligt finner sig utplånad – kan alltså på fullaste allvar inträffa. Undersökningen ger Alliansen 50.8% av rösterna, egen majoritet i riksdagen.

Som om detta inte vore nog har Expressen gjort ett strålande reportage inifrån Socialdemokraterna – deras medarbetare Sofia Hartung tog jobb som valarbetare och kunde under två månader ta del av sådant som normalt inte är tillgängligt för journalister och icke-sossar. Eller vad sägs om:

Staten lägger ner en massa miljarder på Ams. Och Ams kan inte skapa några jobb. De jobb som Ams kan skapa finns inte längre. Förr i tiden kunde man bli vaktmästare, få småjobb. Den typen av jobb finns inte nu.

Göran är ett problem sedan han köpte den här gården. Tanken var ju att han skulle ha flyttat in nu, sedan han avgått som statsminister. Men mordet på Anna gjorde att han blev kvar. Hans nya livsstil ligger för långt bort från våra väljare, det är ett problem för oss.

Citaten är från två socialdemokrater som tror att de pratar med en valarbetare. I själva verket avslöjar de att tvivlet, insikten om den egna politikens otillräcklighet, frodas även inne på sossarnas partihögkvarter. Läs hela reportaget här. Och jo, Expressen infiltrerade även de andra riksdagspartierna, men bara reportaget från (s) innehåller några riktigt smaskiga detaljer.

I morgon blir det maktskifte. Det ska vi se till. Nu gäller det!

One reply on “Nu tror jag på seger för Alliansen”

Comments are closed.