Categories
Humor KTH Politik

Läsvärt – och en till tokig feminist

Tack vare att någon med två bloggar med exakt samma innehåll länkade till den läste jag en artikel från förra året av professor Germund Hesslow, på temat feminism. Hesslow anser mycket riktigt att den moderna feminismens ideal inte går att genomföra i ett civiliserat samhälle, att föreställningen om “kvinnors missgynnade ställning” (den s k könsmaktsordningen) är grovt överdriven, samt att det inte finns något egenvärde i att män och kvinnor skall vara lika på precis alla områden, särskilt då man tar i beaktande att det finns tydliga och väldokumenterade biologiska skillnader mellan könen.

Hesslow pekar också på de falskheter som feminister ofta kommer dragande med i syfte att visa upp en bild av kvinnor som systematiskt missgynnade. Den mest kända av dessa är påståendet att kvinnor har lägre lön. Detta stämmer visserligen om man ser på genomsnittslönerna. Men män är i majoritet bland dem med de allra lägsta inkomsterna. Så hur besvarar feministerna Hesslows sakargument? Inte alls, visar det sig. Nån knäpp malmöfeminist som heter Helena Bergman kommenterar artikeln med att hon vill skjuta Germund Hesslow. Vilket ju tydligt talar för påståendet att feminism, eller kanske snarare vissa feminister, inte har någon plats i dagens samhälle…

Hesslow skall tydligen tala på Malmö Högskola (ni vet, den där flumskolan som kallar sig universitet på engelska) under deras så kallade perspektivdagar, där man behandlar frågor om bland annat genus. Detta är lilla Helena fruktansvärt upprörd över, och vill gå dit för att “ställa till ett jävla liv”. Tänk så hemskt att någon tillåts ha (välgrundade) åsikter som inte passar in i den trånga, radikalfeministiska sinnesvärlden! Och så anklagar hon mig för att ha IQ som en diskborste (se kommentarerna). Jag fick mig ett gott skratt av den, faktiskt.

Ytterligare en läsvärd artikel (dessutom publicerad idag) är Fredrik Ekelunds analys av Sverigedemokraternas framgångar i Malmö. Han skriver bland annat om hur det av någon oförklarlig anledning blivit tabu att oroa sig för utbredningen av extrem islamism i Sverige, samt förbjudet att tala om det i vissa delar av landet vanligt förekommande föraktet mot etniska svenskar. Nyttig läsning, som sagt. Personligen är jag trött på allt som har med religion att göra. Kan vi inte avskaffa skiten? Om de mer harmlösa religionsutövarna också måste lägga ned sina biblar och koraner är det ett litet pris att betala för att slippa alla dumheter.