Categories
Politik

Vänsterterrorism i Eslöv

Jag är inget stort fan av Sverigedemokraterna, men de är ett politiskt parti med många mandat i olika svenska kommuner, och bör således bli behandlade som ett sådant. När ett gäng så kallade “aktivister” (vi återkommer till den termen om ett ögonblick) från anarkistiska och kommunistiska ungdomsförbund attackerar ett internt SD-möte är det således nog för att jag ska bli rejält sur. Det här ska föreställa en demokrati – när väpnade, maskerade grupper går till våldsamt angrepp mot folkvalda politiker är det inget annat än terrorism, och dylika grupper bör bekämpas som terrorister av polisen och SÄPO. Leta upp de små kräken och skicka dem tillbaka till samhällskunskapen!

Anledningen till att jag skriver om detta nu (och inte för en knapp vecka sedan då det hände) är för att jag hittade det här inslaget från Nyhetsmorgon i TV4, Halland/Öresund. Inslaget börjar med en debatt mellan en sverigedemokrat (som misshandlades av en “aktivist” under angreppet), en representant från något slags kommunistiskt ungdomsförbund, samt en statsvetare (som förklarar skillnaden mellan en aktivist och en brottsling). Klart sevärt, något mer patetiskt än kommunistens försök att försvara sina “kamraters” handlingar är fanimej svårt att hitta på nätet.

(Jag vet att det finns vettiga kommunister som inte slår sönder hus också – syftet med det här inlägget är inte att dissa kommunister som sådana utan snarare hjärndöda medlemmar av politiska ungdomsförbund i största allmänhet. Se inslaget så förstår Ni, kära läsare.)

7 replies on “Vänsterterrorism i Eslöv”

Jag hittar inga blogginlägg hos dig som tar upp det omvända, högerextremas (exempelvis sverigedemokraters) attackerande och terroriserande av extremvänstern (och även andra och annat misshagligt). Förbannat underligt. Jag kan inte låta bli att förundras över varför det är just i riktningen vänsterextremas attacker mot högerextrema, som upprör dig till den grad att du bloggar om det. Tämligen talande, skulle man kunna säga.

På tal om skillnaden mellan en aktivist och en brottsling så kanske du skulle behöva en förklaring av skillnaden mellan en staDsvetare och en staTsvetare. Kunde inte låta bli.

Jag är ungefär lika politiskt neutral som Al Hamatzav, dvs inte. Bloggens titel borde avslöja detta rätt tidigt. Jag är rätt säker på att det finns ett stort antal bloggar som bevakar högerextremt våld, och jag förnekar inte att det förekommer.

Sen undrar jag förresten när anhängare till Sverigedemokraterna senast gick till våldsamt angrepp mot någon vänsterorganisation? Jag kan inte hitta något känt fall, någonsin. (Sd) gör ju sitt bästa för att framstå som ett rumsrent svenssonparti. Av valresultatet att döma en ganska framgångsrik imageförändring, även om 99% av deras röster troligen är proteströster.

Jag finner emellertid (sd) och (v) vara ungefär lika motbjudande i sin politik. Hur många bloggar skulle inte skriva arga inlägg om medlemmar i en riktig nazistorganisation som NSF gick till våldsamt angrepp mot ett partimöte i (v)? Ganska många. Troligtvis även jag. Det är analogen till situationen i Eslöv.

Att jämställa Sd och V med varandra går inte ens att bemöta. Det är strålande vansinnigt.

Vi ser ju ungefär hur framgångsrika Sd har varit. Kan man inte besätta de platser man väljs till, så ska man inte heller pyssla med politik. Fantastiskt patetiska.

Ja, (sd) är ett monumentalt fiasko, därom inget tvivel. Hörde en intervju med deras partiledare (Jimmy nånting .. jag har glömt) i radio och det blev fort bara pinsamt att lyssna.

Jag “jämställer” för övrigt inte (sd) och (v). Jag säger bara att båda partierna är lika motbjudande för mig vad avser deras politiska ståndpunkter. En högst subjektiv åsikt som jag inte förväntar mig att du ska bemöta ;)

[…] Fredrik Jönsson – medlem i Sveriges Kommunistiska Ungdomsförbund (SKU) – har dykt upp i media igen. Man kan tycka att Fredrik borde veta bättre än att öppna truten efter hans pinsamt usla framträdande i Nyhetsmorgon där han rakt ut förespråkade våld mot demokratiskt valda politiker (sverigedemokrater) – men icke. Ämnet för Fredriks inlägg denna gång är dock inte att försvara terrorangrepp, utan att uppröra sig över att ett nummer av det nazistiska videomagasinet Revolt innehåller en redigerad version av Nyhetsmorgon-inslaget. […]

“Videon borttagen pga ålder…”
Inte törs man väl spara ett klipp där vänsterdräggen gör bort sig..

Comments are closed.