Categories
Fordon och trafik Humor Min bil Mitt liv Politik Religion

Åtta saker jag inte ger (någon mer) chans

Det är ingen som har utmanat mig specifikt, men en blogg kallad Studiomannen har startat en utmaning som heter åtta saker jag inte tänker ge någon chans. Kul idé, så jag prövar.

1. Kvällstidningar. Både Aftonbladet och Expressen trycker regelbundet så genomskinlig, lögnaktig, sensationalistisk smörja så att man blir matt. Varför måste vissa använda sin yttrandefrihet till att trycka dynga? Varför finns det folk som tror på dem? Kan man vara så korkad? Måste DN vara på väg åt samma håll?

2. Miljöpartiet. Till och med jag börjar bli lite smått miljömedveten, även om det just nu sträcker sig till att längta efter en mindre bil. Men (mp) kan få vem som helst att vilja börja pumpa ut diesel i närmaste naturskyddsområde. En större samling idioter finns inte i svensk politik. Ja, det inkluderar sverigedemokraterna! Nej, det inkluderar inte AFA!

3. Fisk på restaurang. Det tycks vara något slags förbannelse, varje gång jag käkar fisk på restaurang får jag något vidrigt som knappt kan liknas vid människoföda. Aldrig mer. Jag struntar i hur fin restaurangen är. Fisk äter jag bara om det är hemlagat, punkt slut.

4. Skivindustrin. Vill jag ha musik, laddar jag hem den från nätet, ifrån den tjänst som är billigast, snabbast och enklast. Det skall extremt mycket till för att jag skall köpa en CD. Till hela världens alla skivbolag och -butiker: behåll era kopieringsskyddade, överprisade låtsas-CD för er själva. Till alla artister: Gör det möjligt att donera direkt, utan mellanhänder, så lovar jag att skicka pengar om jag gillar er musik.

5. Religion. Vuxna, intelligenta människor behöver inte låtsaskompisar. Tro på vad ni vill, men gör det inuti era egna huvuden och sluta förstöra världen för oss andra. Vi skiter i om er gud har större snopp än de andras.

6. Veganism. Okej, du gillar inte kött. Helt okej med mig. Men försök inte göra en “rörelse” av det. Låtsas inte som om det är miljövänligt, etiskt eller något annat jävla skitsnack som bara syftar till att motivera för dig själv varför du är onormal. Att du inte tycker om kött räcker som anledning.

7. Leva utan bil. Åtminstone inte så länge kollektivtrafiken suger så fruktansvärt hårt som den gör. Ge mig säten där jag har plats för benen, ge mig en lugn och behaglig resa, ta bort klottret, skräpet och lapp-/pärmtiggarna. Tills det sker kör jag bil vart jag än ska, så länge det är praktiskt möjligt.

8. Veckans community. Facebook någon? Aldrig att jag orkar lägga tid på att bygga upp (ytterligare) en online-identitet. Dessutom kommer det en ny trendig sajt nästa vecka/månad och då skall man börja med den också. Resultatet är knappast fler vänner eller bättre kontakt med dem jag har, snarare fler spam i inkorgen och mer bortslösad tid. Vill någon ha tag i mig finns jag redan på e-post, Skype, ICQ, MSN, telefon…

2 replies on “Åtta saker jag inte ger (någon mer) chans”

Faktum är att det är miljövänligare att inte äta kött på en ganska enkel nivå: transporter av foder och djur etc utgår och därmed mindre avgaser helt enkelt. Sen kan man ta till hur djuren påverkar deras betesområden etc etc…. Bryr jag mig? Lite kanske, men jag skulle aldrig ge upp min stek. Nevvah evvah.

Det där med kollektivtrafiken gäller bara betongstaden. Okej att den inte är underbar här i skogen, men inga tiggare, inget klotter sen en tid tillbaka, rätt rena bussar med… med en mp3spelare blir det behaglig resa. Faktiskt, kredd till VL för det.

Om vi inte åt kött skulle det behövas mer transporter av något annat. Folk måste fortfarande äta, och undviker man allt animaliskt måste man äta betydligt mer i volym räknat. Blir det kanske fler transporter? Kanske inte, men jag skulle inte vara säker på att det blir färre.

I övrigt kan jag bara konstatera att det uppenbarligen finns vissa fördelar med att bo i skogen. :)

Comments are closed.