Categories
Politik

Heja Ohly!

Jag hoppas Ohly knackar på hos mig (jag bor i Sundbyberg) så att jag får berätta hur glad jag är att han inte viker en tum från sina ideal. Vänsterpartiet “säger absolut nej” till politiska kompromisser med socialdemokraterna och miljöpartiet inför nästa val. Naturligtvis kommer denna benhårda ställning inte vara råttpiss värd om (v) är vad som står mellan borgerlig och socialdemokratisk valseger 2010. Klart som fan att Ohly kommer gå med på vad som helst om han får sitta i regeringen.

Men det vore den värsta mardrömmen för Sverige. Alla vet det, till och med Sahlin, trots att väljarnas politikkunskaper är usla. Därför är jag också glad att Ohly är så kompromisslös. Hans strävan efter att bevara vänsterpartiets unika profil är förmodligen det som håller dem kvar i 5%-gänget med (kd), (mp) och andra partier som spelat ut sin roll för länge sedan.

Det enda parti som egentligen utgör ett hot mot regeringen är Socialdemokraterna. Det ska vi råda bot på till 2010.

One reply on “Heja Ohly!”

Hej!
Läste i en kommentar på en annan blogg att du är “ganska bra på att plocka isär vänstern ur ett logiskt/rationellt perspektiv.”
Spännande tänkte jag, inte ofta man ser något sådant liksom.
Men jag blev besviken. Du måste ju först läsa artikeln du diskuterar.

Alltså, Lars Ohly säger att han inte är beredd att komprimissa INNAN nästa val. Dvs, han är inte intresserad av att ha en gemensam valplattform med te.x Socialdemokraterna. Så har det fungerat i princip alla partier fram till förra valrörelsen då borgaralliansen bildades. Inget konstigt med det alltså….
Och det betyder inte att man inte är intressread av att kompromissa efter att väljarna fått säga sitt.

Comments are closed.