Categories
Bloggen BMW/MINI Politik

Den Nya Eran

Jag klandrar inte den som gissar utifrån rubriken att det här blogginlägget handlar om FRA-lagen. Det gör det inte. Jag tänker inte skriva ett ord om lagen, annat än att jag helst hade sett att den inte gått igenom. Däremot vill jag säga ett par väl valda ord om diskussionen i bloggosfären, före och efter beslutet: den är åt helvete. Jag vägrar delta till den; jag vägrar diskutera med, eller sänka mig till irrationellt hat, skadeglädje och ren idiotisk fanatism. När bloggare jag beundrar gör det överväger jag att skita i allt vad politik heter framöver och göra om det här till en bilblogg.

Kanske dags att börja direkt: BMW har en ny reklamkampanj, Den Nya Eran, som är helt fantastisk. Vrid upp volymen och kolla in den här. Knappen för helskärm ligger nere till vänster. Extra coolt är att BMW har lagt ut musiken som en fri nedladdning. Jag kan inte sluta lyssna på den; den är perfekt, bortsett ifrån att den borde vara 10 minuter lång. Kan ingen göra en remix?

Den stora frågan är förstås vad det är BMW tänker avtäcka, och när. Ryktet går att det är den nya 7-serien. På tiden! Den nuvarande modellen var verkligen grisful när den kom, och även om ansiktslyftningen på senare år gjort den betydligt mer attraktiv ligger den fortfarande efter både Audi A8 och Mercedes S-klass i karisma. BMW spöar å andra sidan bägge två på nästan samtliga övriga bilmodeller, men just de stora lyxbilarna är ett område där åtminstone jag gärna ser att BMW är kung.

För övrigt så håller jag på att installera en baslåda i min nya bil. Följ bygget i galleriet.

2 replies on “Den Nya Eran”

Om man som Federley söker förtroende i en fråga och därtill samlar personröster genom att framstå som motståndare till något som man sedan sväljer med hull och hår, man tvingar våldtäktsmannen att ha kondom på sig.., så förstå jag då fuller väl att man får en hel del personligt riktad kritik, har man personval och sprider bilden av sig som “väldigt bra och fin människa” och sedan går tvärt emot allt man tidigare sagt då får man kritik, berättigat. Riksdagplatsen är frivillig samt välavlönad, den är inget slags straff.

Federley? Var i mitt inlägg skrev jag något om Federley? Du kanske syftar på någon av mina kommentarer hos Ingerö. Nåväl.

Inget väljarsvek, verkligt eller uppfattat, kan ursäkta all den skit folk nu slänger på Federley. Dock misstänker jag att de flesta är folk som hatade honom från början, t ex för hans motstånd mot maffialiknande fackförbund.

De liberaler som faktiskt håller med Federley i stort (dvs, i andra frågor än FRA-lagen) borde göra sitt för att sansa debatten och försöka höja nivån en smula. Tyvärr verkar detta inte ske.

För övrigt är meningarna “sväljer med hull och hår” samt “går tvärt emot” i ditt inlägg direkta lögner. Detta borde du veta om du läst Federleys blogg. Men som så ofta annars i FRA-debatten tycks folks vilda påhitt väga tyngre än sakernas verkliga tillstånd.

Comments are closed.