Categories
Kortis Politik

Monaeffekten

De som med emfas hävdat att den “enorma” blockskillnaden i opinionsundersökningarna aldrig skulle kunna tas in av de borgerliga före valet 2010 torde väl hålla tyst framöver, eftersom sossarna nu lyckats tappa nästan hälften av sitt försprång på en månad. Med den typen av svängningar kan man inte förutsäga någonting om valresultatet utifrån undersökningar som görs flera år i förväg, vilket ju också är vad jag har sagt hela tiden. Således skänker jag inte denna undersökning så mycket vikt vad gäller de specifika procentsatserna. Det intressanta är vilken effekt det har om trenden fortsätter. Det kan mycket väl bli så att Mona Sahlin tvingas avgå som partiledare för att (s) skall anse sig ha en chans att vinna valet. Och det vore ju ganska synd för oss som hoppas på blå seger 2010…

One reply on “Monaeffekten”

Eh. Det är stor skillnad på att någon tappar något genom nått utspel, gentemot att dess motståndare vinner något genom något annat utspel. Resultatet må ibland säkert bli detsamma i slutändan (och så klart är gratis röster också gott), men blanda inte ihop de olika orsakerna till svängingarna :) De borgliga har inte tagit röster, det är ju sossarna som klantat sig och tappat röster (till bland annat borgliga partier) :)

Comments are closed.