Categories
Politik

Tre tips till Alliansen

Kära Allians!

Tre tips till er om ni verkligen vill vinna valet 2010:

  • Lägg ner IPRED1. Annars blir det FRA-lagen i repris. Jag kan visserligen tycka att skrikhalsar som Rick Falkvinge gjorde en höna av en kyckling där, men till skillnad från de brott som FRA-lagen var tänkt att slå mot är fildelning någonting alla gör. Säg åt skivbolagen att de får uppdatera sina affärsmodeller för 2000-talet istället. Gör detta, så kanske er nyfunna satsning på Internet tas på allvar.
  • Prioritera säkerheten på gator och torg. Det här tipset kan ni redan om ni lyssnat på Johan Ingerö. Få bort vardagsbrotten; rån, misshandel, skadegörelse och hot – och se till att folk märker det. Och fixa till straffskalorna. Idag kan man få tre års fängelse för att sparka ihjäl ett dagisbarn men nio år om man smugglar cannabis – det borde vara tvärtom.
  • Låt den här mannen göra sig mer hörd. Jag rattade in Anders Carlgren (miljöminister) i P1 på väg hem från jobbet nyligen, och han har en syn på miljön som jag tror att de svenskar som inte är ekofascister delar: visst ska vi leva mer miljövänligt och förbruka mindre energi framöver, men inte på bekostnad av vår livskvalitet. Även framöver skall vi ha sköna hus och snabba, bekväma bilar. Vägen dit heter teknik och forskning.

Med vänliga hälsningar,

En väljare.

15 replies on “Tre tips till Alliansen”

DET PARTI SOM STÖDJER DENNA LAG KOMMER ALDRIG MERA SITTA I REGERINGEN DET KAN NUI LITA PÅ.

Comments are closed.