Categories
Aargh, idioter! Humor Politik

Vill IF Metall ha 25% dyrare bilar?

Som bekant har den senaste tidens finanskris gett upphov till en hel del varsel inom svensk bilindustri, exempelvis på Volvo. Inte helt oväntat är fackförbundet IF Metall en smula negativt inställt till att något tusental av deras medlemmar därmed förlorar sina jobb. Nu tänkte jag inte skriva om det; ekonomi tillhör inte mina intressen och visst är det synd att det går dåligt för Volvo Personvagnar. Men oroa er inte, kamrater! Er viceordförande har lösningen (via Svensson, min fetstil):

De åtgärder vi krävde var bland annat att korta arbetstiden till sex timmar per dag och ett kunskapslyft i Volvos regi, berättar Jan-Olov Karlsson.

Vilken grym idé, kortar man arbetstiden med 25% så krävs ju 25% fler anställda för att göra samma jobb, då behöver Volvo inte avskeda någon alls, kanske måste man till och med nyanställa! Att ingen har kommit på den lysande idén förut!

Sen måste man ju fråga sig om de anställda på Volvo som då skulle jobba 25% kortare tid varje dag också skulle gå med på en 25%:ig lönesänkning. Inte det? Själv är jag inte med i något fackförbund, men i det avtal jag tecknat med min arbetsgivare står att jag förväntas jobba så många timmar jag får betalt för och vice versa. Ett främmande koncept?

I fackets värld växer pengar tydligen på träd och fånigheter som vem som faktiskt betalar är någon annans problem.