Categories
Humor Mitt liv

Vuxenskills

Med anledning av Johan Ingerös måndagsinlägg om hur usel uppfostran och allmän brist på hyfs och respekt kan vara ett hinder för unga att komma ut på arbetsmarknaden känns det passande att förmedla denna lilla vardagsepisod ur mitt liv (en ovanlighet på den här bloggen).

Hammarby Sjöstad. Duggregn. Klockan är lunch och Wille är på den lokala Max-syltan för att köpa sig en påse hamburgare. Av någon anledning har Max funnit att en bemannad kassa är precis lagom i värsta lunchrushen, så kön är lång. Framför mig står tre skolflickor och tjattrar högljutt om skolflickesaker. En av dem tittar ut mot gatan och säger “Titta, där kommer dom” till sina kompisar. Vilka “dom” är blir snabbt tydligt när tuffa grabbarna dräller in tio sekunder senare. Tre gånger 170 centimeter fjun, skinnjackor och attityd.

Två av dem ställer sig längst bak i kön, men den tuffaste vet minsann hur man tar för sig. Målmedvetet knallar han in precis framför mig och börjar chatta upp tjejerna, som emellertid inte visar honom något större intresse. En av dem föreslår att han skall gå och ställa sig sist. Han flinar överlägset och ger de andra grabbarna en nick att komma och göra honom sällskap. De rör sig inte ur fläcken, kanske anar de formationen av ett åskmoln över mitt huvud.

Nu ska ingen tro att jag försvarar mobbing, eller att jag tycker det är särskilt nobelt med översittarfasoner – men att sätta ouppfostrade skitungar på plats är både skojigt och tacksamt. Alla vuxna borde prova det minst en gång om dagen. “Hörru!” morrar jag åt killen. “Jag är rätt säker på att jag kom hit före dig. Ta och ställ dig sist som alla andra.” Han glor storögt på mig. Hjort i helljus-blicken. Han får fram en halv, otydlig mening och går sedan snabbt bort till sina kompisar, som står och skrattar åt honom. Han köar fortfarande när jag får min burgare (kön var LÅNG). Ah, den söta smaken av rättvisa!

Nu hade detta, vid närmare eftertanke, kanske inte så mycket att göra med Ingerös blogginlägg. Skitungen ovan var väl typ 14 år och förmodligen inte på väg ut i arbetslivet i första taget. Men jag kan ju hänvisa till ett tidigare inlägg jag skrivit som också tar upp den allmänna uselheten hos många av dem som likt mig själv nyligen har blivit vuxna.

One reply on “Vuxenskills”

haha, helt rätt att sätta dem på plats! ^^
by the way så börjar det dra ihop sig till ITK-lan och det börjar bli dags att affischera.
Kontakta mig på valfritt meddelande-medie, msn föredraget, ty irc är opålitligt!

maila kitain@lan-corps.com eller adda cain@lan-corps.com bitte, så kan vi tala detaljer.

Comments are closed.