Categories
Bloggen Mat

Espresso Martini

Alla bloggar vi på lite olika sätt. Pauline, exempelvis, skriver otroligt långa inlägg som huvudsakligen består av bilder. Inte mig emot, särskilt inte när ämnena är intressanta. Nu är hon precis hemflugen från Bali och Hong Kong, så givetvis finns det två rejäla fotoreportage därifrån. Inte bara “titta vilken skön semester jag haft, pilutta er!” heller, utan lite lagom med diss av det som förtjänar att dissas. Såsom påträngande gatuförsäljare. Läs!

För att nu visa att jag minsann också kan posta inlägg med femtioelva (nåja) foton i så tänkte jag göra något nytt, nämligen ett drinkrecept. Detta hittade jag i den utmärkta boken Kaffe av Rasmus Kjaer och Jens Henrik Thomsen. Receptet återfinnes också lite varstans på nätet, fast med lite olika ingredienser och tillagningssätt.

Espresso Martini

3 cl vodka
1 cl kaffelikör
6 cl espresso
is
shaker

Ta den vodka och kaffelikör du har hemma, jag använde Smirnoff och Kahlúa. Alkoholhalten på den färdiga drinken blir 10-12%. Vill du ha den sötare/beskare eller svagare/starkare är det bara att justera ingredienserna. Drinkblandning är en konst!

Espresso Martini, steg 1

Fyll shakern med is (den behöver inte bli helt full).

Espresso Martini, steg 2

Brygg en espresso.

Espresso Martini, steg 3

Häll den över isen.

Espresso Margini, steg 4

Mät upp och tillsätt vodkan.

Espresso Martini, steg 5

Dito för kaffelikören (ja, det är lite drygt 1 cl på bilden).

Espresso Martini, steg 6

Tryck fast locket på shakern och skaka intensivt en stund.

Espresso Martini, steg 7

Häll upp i ett snyggt glas. Det blir mycket skum, se till att få ut det ur shakern! Dock ska ingen is följa med.

Espresso Martini, steg 8

Klart! Bör avnjutas medan den fortfarande är iskall. Glaset kan placeras i frysen en stund i förväg så håller drinken sig kall längre.

3 replies on “Espresso Martini”

Jaa, Wille ska börja blogga om recept! Nu ska jag tipsa alla mina tjejkompisar… Eller vänta, mina tjejkompisar har övergett mig. Du får nöja dig med mig!

Kul att du gillar min fåordiga blogg! Fast det var ju inte för att skryta om resan heller, inte alls :P

Fast jag vill ju skriva om politik och bilar egentligen, detta får funka som utfyllnad tills jag kommer på något vettigt att skriva om mina ordinarie favoritämnen! Jag har ett annat recept jag vill posta, tyvärr tar det en vecka att göra.

Åtminstone en tjej som följer min blogg är faktiskt klart godkänt – debatten om huruvida det alls finns några riktiga tjejer på Internet rasar ju fortfarande. :)

Kanske är få tjejer som läser just därför. Inte för att jag vill bejaka alla fördomar om tjejer då jag själv inte särskilt ofta uppfyller dem, men just bilar är jag otroligt ointresserad av. Politik däremot kan vara kul!

Comments are closed.