Categories
Aargh, idioter! Politik Religion

En grogrund för invandrarfientlighet

Det var bara en fråga om tid innan brandmän började säga upp sig i protest mot det våld de utsätts för i Rosengård. Har man följt rapporteringen vet man att anlagda bränder och stenkastning mot brandkår och polis varit ett återkommande fenomen sedan en tid tillbaka. Brandmännens rop på kraftfullare åtgärder mot de “ungdomar” som kastar sten, skär av brandslangar och anlägger bränder har emellertid möts av total passivitet. Är det Ilmar Reepalu som brandmännen och Rosengårds invånare har att tacka för detta?

Det ligger naturligtvis otroligt nära till hands för den som från början är skeptisk mot “det mångkulturella samhället” att beskylla invandringen av muslimer för dessa problem. Inte minst när man konfronteras med rena fakta om området Herrgården, den del av Rosengård där oroligheterna förekommer:

Det är i Herrgården som trångboddheten är värst, arbetslösheten högst liksom andelen boende med utländsk bakgrund. Det är här den stängda källarmoskén ligger, eller låg. Moskéns ideologiska inriktning kallas salafi, den mest hårdföra, puritana och västfientliga tolkningen av islam. Den riktiga moskén med kupol och minareter ligger en kilometer österut.

Varför den religiösa tillhörigheten hos dem som begår brott över huvud taget är intressant överlämnar jag till DN:s skribenter att förklara. Mig veterligen finns det ingenting i Islam som säger att det är OK att sätta eld på containrar, kasta sten på polis och brandkår eller bete sig som ett arsle i största allmänhet. Visst finns det en massa texter som kan anses uppmana till heligt krig och annat, men Bibeln är också full av idiotiska påståenden och att en gärningsman är medlem i Svenska Kyrkan anses aldrig vara en relevant omständighet i tidningsartiklar. Bara som ett exempel.

Brottslingar är brottslingar. I det här fallet tämligen minderåriga, men när samma sak upprepas gång på gång under lång tid, trots alla möjliga försök till “mjuka” åtgärder från samhället (bland annat har man öppnat en låtsasbrandstation i området som skall “möta Rosengårds unga” – klassisk socialdemokratisk flumpolitik någon?) så upphör åldern att vara en ursäkt. Hela situationen påminner om de återkommande kravaller som extremvänstern brukar anordna i Salem, och jag säger nu som då:

Är det inte dags att sluta fjolla med dessa patetiska fegisar nu? Det slödder som så tydligt visar sin avsky för samhället och disrespekt för andras egendom skall bemötas med blykulor, stridsgas och batonger, inget annat.

Kort sagt – ut med packet! Att de är invandrare (eller har invandrade föräldrar) har inget med saken att göra. Man kan inte skylla på att de inte känner till svenska värderingar, för de är glasklara och dessutom krävs det inget geni för att lista ut att man ska ge fan i att anlägga bränder. Man kan inte komma med typiska vänsterursäkter om “orättvisor i samhället” – ingen mängd påhittat eller faktiskt utanförskap ursäktar att kasta sten på brandmän som försöker göra sitt jobb. Visst, dialog och “mjuka” lösningar är att föredra – när de fungerar. Men räddningstjänsten och ordningsmakten har en okränkbar rätt att få utföra sina jobb utan att behöva ha gatstenar vinande kring öronen.

fram med det tunga artilleriet! Lösningar finns, även förhållandevis ickevåldsamma sådana! Men snart är tiden ute. Snart råkar någon illa ut på riktigt eftersom räddningstjänsten inte kan göra sitt jobb. Och just nu är Rosengård en situation som får varenda liten äcklig brunskjorta och fåtöljrasist att gnugga händerna, nicka menande och utbrista: “Vad var det vi sa?”

Tillägg (29/4): Okej, något verkar vara i görningen. Återstår att se vad.

6 replies on “En grogrund för invandrarfientlighet”

Ännu är den siste idioten inte född.

“Mig veterligen finns det ingenting i Islam som säger att det är OK att sätta eld på containrar, kasta sten på polis och brandkår eller bete sig som ett arsle i största allmänhet. Visst finns det en massa texter som kan anses uppmana till heligt krig och annat, men Bibeln är också full av idiotiska påståenden och att en gärningsman är medlem i Svenska Kyrkan anses aldrig vara en relevant omständighet i tidningsartiklar.”

Nej, men du vet inte mycket om islam och inte om kristendomen heller. Är det måhända en slump att muslimer ligger bakom 90 % av världens terrordåd och är inblandade i över hälften av världens väpnade konflikter trots att de endast är 20 % av världens befolkning?

Islam är en skola i högmod och intolerans. Om du vill lära dig varför det är just muslimer och inte frikyrkliga som kastar sten mot (ICKEMUSLIMSKA) brandmän så föreslår jag att du läser på om den islamiska synen på just ickemuslimer. För det är givetvis inte brandmannayrket i sig de är fientliga och fobiska emot. http://en.wikipedia.org/wiki/Dhimmi#Historical_status_of_dhimmis

Varför skrivs det Malmö ”stad” på Räddningstjänsten Syd:s Internethemsida om medlemmarna i räddningstjänsten? –Det vet väl alla att vi svenska folk har kommit överens om, lagstadgat, att våra –svenska- politiskt lokala samhällen av dess invånare i respektive geografiska områden, alltså kommunerna, Sverige runt, benämnes just ”kommun”.

Att när man benämner kommunen för ”stad” struntar man i överenskommelse, sätter man stövelklack på lagd lag.

Att man med stads snackande hävdar att –vi- stadsboende människor är nått finare; än landsbygdsboende individer. Att man utesluter de kommuninvånare som bor på landsbygden som man ju inte kan benämna landsbygd för ”stad”.

Att man jobbar på att skilja på oss människor, Ni vet som t.ex. Adolf Hitler skiljde på arier och andra individer. Ni vet detta som sedan utvecklades ända till gaskamrarna.

Alltså visst finns Malmö stad, med sina gator, trottoarer, höga hus och dålig luft. Med att samhällsgemenskapen av invånarna runt Kramer benämnes ”kommun”. …som alltså vi svenska folk har kommit överens om, lagstadgat.

-Å så naturligtvis! Att när, inte minst de ledande kommuninvånarna i Malmö kommun går runt och snackar ”stad”, e´re väl uppenbart att dessa, också i övrigt, t.ex. med förvaltningen av stadsdelen Rosengård i Malmö, idkar detta synsättet med att se skillnad på människor. ..och då är det väl någonting av som brev på posten att rosengårdarna svara med samma mynt.

Och jag hävdar absolut inte att denna kommunreformen från 1969, är det bästa för all framtid. Till på köpet ser skäl för att, inte omöjligen bör den idag revideras, något. Att vi svenska folk diskuterar saken och röstar.

-Men inte att en revidering skall köra med våld och terror, som man pysslar med i –bland annat- kommunhuset i Malmö.

PS. De demokratiska krafterna på söderslätt bör ta ett allvarligt samtal med slättens journalister som alltså nekar mig att berätta för malmöborna om …Ilmar Reepalu och hans demokratisyn.

Oskar:

Stööön… och orsakssambandet mellan dessa två procenttal, var är det? Kan du visa att dessa “90% av alla terrordåd” begicks av muslimer just för att de var muslimer, eller är det något du har dragit ut ur tomma luften för att det passar din islamofobiska syn på saker och ting?

Är det möjligen så att 90% av dem som begår terrordåd också är män? Skulle du vilja ta det som intäkt för nya, hårdare lagar som gör det olagligt för män att diskutera t ex bomber offentligt? Eller minska antalet födda pojkar via genmanipulering kanske? Tänkte väl inte det. Tanken är absurd.

Innan du eller någon annan fåtöljrasist kan visa på ett SAMBAND mellan islam och terrordåd så finns det en otrolig massa andra förklaringar som är betydligt troligare, t ex indoktorinerat hat mot USA/Israel där “heligt krig” bara utgör en bekväm ursäkt, ett sätt att rationalisera blint hat mot en annan folkgrupp.

Se även Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Correlation_does_not_imply_causation

Wilhelm Svenselius:

Suuuck… Ja, orsakssambandet står att finna både i islams skrifter och i islams tradition. Jag kan visa att 90 % av alla världens terrordåd inte bara begicks av muslimer utan av islamistiska organisationer – alltså med ett uttalat islamiskt syfte. Men du kanske vill få deras ideologi till någon sorts manlig konspiration som både kristna och ateister ställer upp på så länge de är män?

När du väl är inne på statistik och samband så kan du väl passa på att fråga dig hur många av dessa 90 % manliga terrorister som inte är muslimer? Kanske är den radikala slutsatsen att majoriteten av terroristerna är både och?

Innan du eller någon annan tangentbordsoikofob kan MOTBEVISA sambandet mellan islam och de senaste 1400 åren av global terror mot ickemuslimer och apostater så kan vi helt enkelt utgå från att de motiv terroristerna själva anger är de som motiverar dem.

Det har för övrigt inte slagit dig att det indoktrinerade hatet mot USA och Israel i sig är en konsekvens av programmet islam? Islam är en extremt auktoritär ideologi som genererar en lättstyrd och osjälvständig befolkning. Att just USA och Israel är vanliga måltavlor beror på båda dessa länder har militär makt över områden som tidigare har styrts av muslimer – något som redan Mohammed var emot. Men som vi har sett kan detta “indoktrinerade hat” snabbt slå över mot andra länder som t ex Danmark eller Sverige.

Är du förresten medveten om att dina argument för att skydda islam lika gärna kan användas för att skydda nazism?

“Innan du eller någon annan fåtöljliberal kan visa på ett SAMBAND mellan nazism och folkmord så finns det en otrolig massa andra förklaringar som är betydligt troligare, t ex indoktorinerat hat mot judar/zigenare där “rashygien” bara utgör en bekväm ursäkt, ett sätt att rationalisera blint hat mot en annan folkgrupp.”

Acceptabelt? Gör om, gör rätt.

Wilhelm,
Där träffade du huvudet på spiken.
Anledningen till att judar o zigenare förföljts och regelbundet utsatts för folkmord mm kan faktiskt bero på andra anledningar.
Främmande religion och seder.
Vägran att anpassa sig till länders eller områdens seder.
Samarbete över gränser för at uppnå egna mål, främmande för värdnationen.
Nationalister, förutom förstås judiska sådana, blir per automatik judarnas största fiender.

Comments are closed.