Categories
Politik

En öl i botten för Mona Sahlin!

Ölstop, fullt

Äntligen börjar regeringens enträgna arbete med att städa bort vänsterns skit, i kombination med att sossarna valt sin kanske sämsta partiledare i modern tid, ge avtryck i opinionen. Moderaterna har nu ensamma ett större folkligt stöd än (s), och blockskillnaden är tydligt till Alliansens fördel. Naturligtvis är ett par opinionsundersökningar inte så mycket värda, och ännu är det långt kvar till valet – men för oss som värdesätter frihet, trygghet och rättvisa är det onekligen en anledning att fira likafullt. Regeringen bör även se detta som en indikation på att man gör rätt saker.

Därmed inte sagt att jag är helnöjd med allt i alliansens politik. Jag kan köpa nyttan med FRA-lagen, och även att SÄPO ska få använda sig av deras tjänster. Då är IPRED betydligt värre, men den är å andra sidan påtvingad av EU och således inget man kan lasta Alliansen för till 100%. Av allt att döma hade vi fått något liknande även under ett vänsterstyre. Dessutom är den så gott som irrelevant från början; den tekniska utvecklingen bryr sig ändå bara ytterst lite om fåniga lagar. Upphovsrätten som den ser ut idag är ändå dödsdömd, för att inte säga halvvägs begravd.

Men för den som inte bor i mammas källare finns det många frågor som är viktigare än rätten att slippa få sin internettrafik beskådad av stadsmakten. En nyttig sidoeffekt är ju att vanligt folk kanske äntligen fattar nyttan med IT-säkerhet. Betydligt viktigare är då sådana frågor som sänkt skatt, minskad brottslighet, avskaffande av diverse statliga monopol och att våra ledande politiker åtminstone gått ut gymnasiet. Inser man detta så förstår man också att vi skall vara mycket tacksamma att det är Reinfeldt och inte Mona som styr.

Nu är min öl slut!

Ölstop, tomt

3 replies on “En öl i botten för Mona Sahlin!”

“men [IPRED-lagen] är å andra sidan påtvingad av EU och således inget man kan lasta Alliansen för till 100%”

Den implementation som alliansen valt är inte alls påtvingad av EU. Det finns inget krav på att lämna ut abonnentuppgifter på det här sättet. Det är någonting de själva har valt.

Tor: vad har du fått den uppgiften ifrån? Letade själv nämligen och hittade ingen annan uppgift annat än att kravet om utlämnandet av uppgifter är mer eller mindre påtvingat av EU.

IPRED i sig är ett EU-direktiv, men det är upp till varje enskilt land hur dom vill tolka och implementera den. Och Allians-regimen tog verkligen steget fullt ut och har till och med gjort svenska IPRED bra mycket mer rättsosäker än många andra EU-länder som redan infört sin version av lagen.

Comments are closed.