Categories
Mat Mitt liv

LCHF, fem månader senare

Viktkurva maj 2009

Nu har det gått drygt fem månader sedan jag började med LCHF och mer än 120 dagar sedan jag började föra logg över min vikt – en tidigare redovisning av densamma återfinnes här, och den senaste statistiken syns ovan. Sedan jag började med LCHF har jag nu tappat över 15 kg späck, och även om jag inte riktigt är nere i min “idealvikt” (som påstås ligga kring 80 kg) ännu så tar jag det här tillfället i akt att proklamera seger. LCHF fungerar! Efter den första tiden har jag inte känt av några bieffekter. Jag rör mig inte mer än tidigare, har inte börjat träna – viktnedgången beror enbart på ändrad kosthållning. Jag kan fortfarande äta kolhydratrik mat om jag måste (eller vill) utan att för den sakens skull behöva övernatta på toaletten. Allt för mycket fusk med socker- eller kolhydratrik mat visar sig som en tillfällig “spik” i grafen, men efter ett par dagar pekar det nedåt igen. Kan det bli bättre?

Viktkurva maj 2009, ändring

Tyvärr har jag märkt en tydlig nedgång i själva viktminskningen, vilket syns i grafen ovan, som visar viktskillnad per dag. Att den skiftar vilt är inte så mycket att bry sig om – min badrumsvåg är inte exaktare än ±1 kg – men trenden (den röda linjen) visar på en långsam men tydlig drift mot noll. Kilona blir alltså svårare och svårare att bli av med, vilket kanske är naturligt men ändå en smula oroväckande. Jag hoppas kunna rasa åtminstone fem kilo till innan det tar stopp! Kanske kräver det att jag dricker mindre öl – hemska tanke – eller börjar cykla till jobbet, men den dagen, den sorgen.

3 replies on “LCHF, fem månader senare”

“kanske kräver det att jag dricker mindre öl” tja… mindre flytande bröd ska väl påverka resullatet skulle jag tro ;-) Gott jobbat iaf Själv börjar jag på LCHF om fem veckor, så det lär inte bli många bärs i sommar, men det kan det vara värt!

Grattis till din viktnedgång. Precis som du gick jag ned väldigt mycket i vikt i början, nu börjar det avta. Och jag har också cirka 5 kilo kvar att gå ner. Men det kommer gå, det är bara att fortsätta. Till slut är man där.
Lycka till!

Det är ju fantastiskt, gratulerar! Typ hela min släkt (mammas sida, som alla har problem med sötsaker) har börjat på det också och sett resultat… Jag borde väl också egentligen ^^

Comments are closed.