Categories
Bloggen Mat

Tyst, jag äter!

Jag har startat en till blogg. Fast inte en blogg egentligen, utan snarare en receptsamling för mitt privata bruk som bara råkar vara öppen för allmänheten. Efter att ha ägnat flera år åt att förvara mina recept ömsom i pappersform, som textfiler i datorn och som sidor på nätet kändes det som om en mer centraliserad och beständig samlingsplats vore lämpligt, och eftersom jag redan är van vid WordPress kändes det naturligt att helt enkelt slänga upp en blogg till. Något smartarsle kommer säkert tycka att jag borde ha gjort en Wiki istället, men syftet är faktiskt inte att vem som helst ska kunna lägga till eller redigera recept – tvärtom, faktiskt. Dessutom är det en plåga att redigera wikisidor jämfört med det föredömligt enkla och kraftfulla WYSIWYG-gränssnittet i WordPress.

Varför inte bara publicera recepten på den här bloggen? Dels för att jag inte vill skräpa ner den med en massa recept, dels för att jag inte vill skräpa ned receptsamlingen med en massa inlägg om IT, bilar och politik. Det blir liksom en smula lättare att hitta rätt recept om en sökning på “mögel” inte matchar både ädelostpaj och detaljerade utläggningar om vad som försiggår mellan öronen på Per Nuder. Ahem. Receptbloggen har också en helt annan kommentarspolicy: där jag här på Högerkonspiration sagt ungefär att “anything goes” så är det i receptsamlingen tyst i klassen som gäller. Konstruktiva tillägg och positiva synpunkter tas emot, allt annat raderas. Detta för att undvika diskussioner, klotter och distraktionsmoment i vad som i första hand skall vara en online-receptbok för mitt eget bruk.

Jag har börjat med att lägga ut en handfull recept, fler kommer i mån av tid och ork. Eftersom jag äter enligt LCHF kommer flertalet recept av uppenbara skäl vara anpassade därefter.

We now return you to your regular programming…