Categories
Bloggen

På ny domän

Jag har länge haft förmånen att få min blogg (och diverse annat webb-junk) hostat av den förnämliga webbplatsen FZ, alldeles gratis. Varför hostar nordens bästa spelsajt en privat blogg full med politiskt tjafs och annat nörderi? Det har att göra med FZ:s bakgrund som en mer eller mindre ideell verksamhet då gratis webbutrymme var ett sätt att tacka dem som hjälpte till med att skriva nyheter, uppdatera speldatabasen eller, som i mitt fall, skriva PHP-koden som får sajten att ticka. (Ja, en hel del används fortfarande, vilket jag är oförskämt stolt över!)

Men tiderna förändras och FZ växte upp. Så nu tackar jag för alla år och flyttar till ett nytt webhotell och en egen domän – W2k.se. Hostingen står Loopia för. För dig som läser den här bloggen borde detta inte göra någon som helst skillnad förutom att du kanske måste uppdatera ett och annat bokmärke eller adressen i din RSS/Atom-läsare. Ser du en ful svart skylt överst på den här sidan betyder det att du fortfarande kommer in via den gamla adressen (som kommer att fungera under en övergångsperiod).

Att flytta är aldrig utan sina små störningsmoment och det är precis samma sak på webben, så hittar du något som är trasigt så skicka mig gärna ett mail!

Jag skrev visserligen att ingenting skulle skilja, men en sak är faktiskt helt ny – jag har kastat ut mitt tusen år gamla hemkodade galleri och plockat in ett nytt och fräscht. Bildgalleriet är egentligen mer av en dump där jag slänger upp foton för att dela med vänner och bekanta. Exempelvis på min bil eller från mina flygningar. Förmodligen är 99% av allt som ligger där totalt ointressant om man inte känner mig. Men ändå.