Categories
Aargh, idioter! Mitt liv

Majland Style!

Usch

Jag får otroligt bra idéer ibland. Det här var inte en av dem.

Det var under mitt lärorika/traumatiska besök på restaurangpråmen Majland i onsdags som jag stiftade bekantskap med fenomenet KöttfärsHawaii. Som namnet antyder är detta en Hawaiipizza, fast med skinkan utbytt mot köttfärs. För att vara riktigt Majland Style så ska den också ha hackad ananas och vara rejält saltad. Den fråga, som hade malt i mitt huvud sedan den bakfulla eftermiddagen, var: om en pizzabagare som inte är kriminellt usel och/eller använder ingredienser stulna från ett mob-lager gör en KöttfärsHawaii, blir resultatet då någonting ätbart? Eftersom jag nästan bor granne med sveriges bästa pizzeria var det inte så svårt att ta reda på den saken.

Till deras stora cred så frågade de om jag var säker när tog emot min beställning och ytterligare en gång när jag hämtade ut den. För nä, det här är inte en god pizza. Bristen på grönsaker gör att köttfärsen torkar ut alltsammans, ananasbitarna är för små och ensamma för att göra någon skillnad, den enda igenkännbara smaken är ost. Nu är smält ost förvisso inte helt oangenämt som mat betraktat, men då hade jag ju kunnat spara några spänn och köpt en Margherita istället.

Lyckligtvis hade jag till mitt förfogande något som borde stå på alla bord på alla restauranger i världen (och två burkar per bord i Åbo), nämligen Lohmanders Bearnaisesås. Universalmedlet mot all tråkig mat, applicera bara direkt på problemområdet. Om maten inte blir roligare, applicera mera. Tack Lohmanders, ni kan göra till och med MajlandHawaii ätbar.

Luna approves!

Med ursäkt till Destikim. The end.